10 лютого 2018 р.

Матеріал узято з сайту dneprtest.dp.ua

На 08.02.18 відправлено до ДнРЦОЯО 104 заяви-реєстраційні картки.

                                   РЕЄСТРАЦІЯ ДЛЯ УЧАСТІ В ЗНО-2018
1. ТЕРМІН РЕЄСТРАЦІЇ: з 6 лютого до 19 березня 2018 року

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ (ДПРЦОЯО) ОРГАНІЗОВУЄ ОБРОБКУ РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ АБІТУРІЄНТІВ ІЗ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ТА ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ

3. УЧАСНИКИ РЕЄСТРАЦІЇ.

Випускники закладів загальної середньої освіти;
(учні (слухачі, студенти) загальноосвітніхпрофесійних (професійно-технічних)вищих навчальних закладів), які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту
Випускники минулих років



4. ДОКУМЕНТИ, НЕОБХІДНІ ДЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ:
1. Заповнена реєстраційна картка, оформлена на відповідному бланку згідно з вимогами Порядку.
2. Копія* паспорта громадянина України (у разі відсутності паспорта ознайомтеся з наступною інформацією).
1. Заповнена реєстраційна карткаоформлена на відповідному бланку згідно з вимогами Порядку.
2. Копія* паспорта громадянина України (у разі відсутності паспорта ознайомтеся з наступною інформацією).
3. Копія* документа про повну загальну середню освіту (атестат).
Особи, які здобудуть повну загальну середню освіту в поточному навчальному році та НЕ ПРОХОДИТИМУТЬ ДПА у формі ЗНО (у випадках, передбачених законодавством), але бажають вступати до вищих навчальних закладів (ВНЗ) України, крім зазначених документів, готують довідку з місця навчання, яка підтверджує, що особа здобуде повну загальну середню освіту в поточному навчальному році (оформлену згідно із зразком, затвердженим Порядком).
*На копіях документів, що подаються для реєстрації, повинен бути напис, що складається зі слів «Згідно з оригіналом» (без лапок), а також особистий підписособи, яка реєструється, її ініціали та прізвище, дата засвідчення копії.
Випадки, у яких до комплекту реєстраційних документів необхідно включити додаткові документи

Інформація щодо реєстрації для участі в додатковій сесії в основний термін реєстрації (перереєстрації)

5. ФОРМУВАННЯ РЕЄСТРАЦІЙНОЇ КАРТКИ.
Вам потрібно після 6 лютого 2018 року ввести реєстраційні дані до реєстраційної форми** на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) testportal.gov.ua або на нашому сайті (www.dneprtest.dp.ua). У разі потреби за консультацією або технічною допомогою з питань реєстрації Ви можете звернутися до:
відповідального за формування комплектів реєстраційних документів у закладі освіти, в якому Ви  здобуваєте у поточному навчальному році повну загальну середню освітупункту реєстрації учасників ЗНО
**АСПЕКТИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВРАХОВУВАТИ ПІД ЧАС РОБОТИ З РЕЄСТРАЦІЙНОЮ ФОРМОЮ
1. Перед тим, як обирати перелік навчальних предметів, із яких Ви бажаєте пройти ЗНО, з’ясуйте, які саме предмети потрібні для вступу до вищого навчального закладу (ВНЗ) на конкретну спеціальність (ця інформація зазначається в Правилах прийому та публікується на сайтах ВНЗ).Під час реєстрації майбутні учасники ЗНО мають можливість вибрати не більше чотирьох предметів тестування. ЗНО з української мови і літератури є обов’язковим для вступу до будь-якого вищого навчального закладу (ВНЗ) України.
2. Схема реєстрації випускників минулих років.
6. ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ ФОРМУВАННЯ РЕЄСТРАЦІЙНОЇ КАРТКИ, ВАМ ПОТРІБНО РОЗДРУКУВАТИ:
– бланк реєстраційної картки;
– контрольно-інформаційний лист.
– бланк реєстраційної картки;
– контрольно-інформаційний лист.
7. ОФОРМЛЕННЯ РЕЄСТРАЦІЙНОЇ КАРТКИ.
До початку рукописного оформлення реєстраційної картки потрібно перевірити правильність зазначених у ній даних, унесених за допомогою клавіатури. Якщо Ви помітили помилку(и), потрібно її(їх) виправити, повернувшись до реєстраційної форми, та ще раз роздрукувати реєстраційну картку і контрольно-інформаційний лист.
Реєстраційна картка оформлюється українською мовою!
8. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ РЕЄСТРАЦІЙНОЇ КАРТКИ:

1. Заповнить частину "Заява". Для цього необхідно:
– зазначити своє прізвище (у родовому відмінку) та ініціали після найменування регіонального центру;
‒ власноруч (від руки) написати заяву, у якій засвідчити бажання бути зареєстрованим(ою) для участі в ЗНО, підтвердити факт ознайомлення з Порядком;
‒ поставити дату написання заяви та особистий підпис у спеціально відведених місцях під заявою.
2. У спеціально відведених місцях реєстраційної картки наклейте дві однакові фотокартки для документів (чорно-білі або кольорові) розміром 3х4 см із зображенням, що відповідає досягнутому віку
9. НАДСИЛАННЯ ДО РЕГІОНАЛЬНОГО ЦЕНТРУ РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ.
Після завершення підготовки комплекту документів
Випускники системи середньої освіти поточного навчального року
(учні (слухачі, студенти) загальноосвітніхпрофесійних (професійно-технічних)вищих навчальних закладів), які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту та складатимуть ДПА у формі ЗНО
Віддають комплект реєстраційних документів відповідальному за формування комплектів реєстраційних документів у навчальному закладі, який вони закінчують. Відповідальний надсилає поштою або передає нарочним у встановлені терміни до регіонального центру (ДпРЦОЯО, а/с 374, м. Дніпро, 49000) список випускників, оформлений згідно із зразком, затвердженим Порядком, і комплекти реєстраційних документів (дата подання визначається за відбитком штемпеля відправлення на поштовому конверті (у випадку передання нарочним – за днем отримання, зафіксованим у регіональному центрі).
Випускники закладів загальної середньої освіти
(особи з неконтрольованих територій, які навчаються екстерном)
Можуть надати скан-копії реєстраційних документів та фотокартки на електрону адресу закладу, у якому навчаються.
Учні (слухачі, студенти) професійних (професійно-технічних), вищих навчальних закладів), які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту та НЕскладатимуть ДПА у формі ЗНО (у випадках, передбачених законодавством)
Самостійно надсилають комплект реєстраційних документів рекомендованим листом у встановлені терміни (дата визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті) на таку адресу: ДпРЦОЯО, а/с 374, м. Дніпро, 49000.
Випускники минулих років
Самостійно надсилають комплект реєстраційних документів рекомендованим листом у встановлені терміни (дата визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті) на таку адресу: ДпРЦОЯО, а/с 374, м. Дніпро, 49000.
Випускники минулих років
(особи з неконтрольованих територій,які можуть надати документи лише за допомогою електронної пошти)
Повинні в установлений строк надіслати скан-копії фотокартки (наклеювати фотокартки на реєстраційну картку не потрібно) та реєстраційних документів на електронну адресу ДпРЦОЯО rc.dnepr@testportal.gov.ua
10. ВІДСТЕЖЕННЯ СТАНУ ОБРОБКИ РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ.
Дізнатися про стан обробки реєстраційних документів Ви зможете в он-лайн режимі на сайті УЦОЯО та на нашому сайті за номером реєстраційної картки.
11. ОТРИМАННЯ ДОКУМЕНТІВ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ РЕЄСТРАЦІЮ
За умови успішної реєстрації ДпРЦОЯО надішле кожному зареєстрованому учаснику ЗНО:
– реєстраційне повідомлення учасника ЗНО;
Особам, які складатимуть ДПА у формі ЗНО, – за адресою навчального закладу, де вони навчаються.
Іншій категорії осіб – за адресою, яку вони вказали в реєстраційній картці.
Для кожного учасника ЗНО на сайті УЦОЯО (testportal.gov.ua) створюється інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката та PIN-кодом, указаним у ньому! Зайти на інформаційну сторінку також можна скориставшись кнопкою на нашому сайті. Інформаційна сторінка є особистим джерелом інформації для кожного учасника ЗНО. Вона містить у собі реєстраційні дані особи, з неї учасники ЗНО роздруковують запрошення-перепустки до пунктів ЗНО, а після проходження ЗНО – інформаційну картку з результатами ЗНО.
12. ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДАНИХ
За потреби, до 2 квітня 2018 року, особа може здійснити перереєстрацію. Для цього їй потрібно:
внести зміни до реєстраційних даних за допомогою спеціального сервісу, розміщеному на веб-сайті УЦОЯО, сформувати та оформити нову реєстраційну картку та повторно підготовити комплект реєстраційних документів, що має містити:
– нову реєстраційну картку;
– отриманий раніше Сертифікат ЗНО-2018, який анулюють;
– інші документи, які подавалися під час попередньої реєстрації (у випадку зміни персональних даних або відомостей про місце навчання, а також особливих умов проходження ЗНО, додають документ, що підтверджує ці зміни).
Особи, які складатимуть ДПА у формі ЗНО, віддають новий комплект документів відповідальному за формування комплектів реєстраційних документів у навчальному закладі, який вони закінчують. Відповідальний надсилає поштою або передає нарочним у встановлені терміни до регіонального центру новий список випускників і новий(і) комплект(и) реєстраційних документів (дата подання визначається за відбитком штемпеля відправлення на поштовому конверті (у випадку передання нарочним – за днем отримання, зафіксованим у регіональному центрі).
Інші категорії осіб надсилають новий комплект реєстраційних документів рекомендованим листом з повідомленням про вручення до ДпРЦОЯО (дата визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті).
13. ВІДМОВА В РЕЄСТРАЦІЇ ТА ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЇ
Вам може бути відмовлено в реєстрації (перереєстрації) для участі в ЗНО на підставі:
1) ненадання документа(ів), що підтверджує(ють) достовірність інформації, зазначеної в реєстраційній картці;
2) надання недостовірної інформації;
3) подання реєстраційних документів особою, яка відповідно до вимог законодавства не має права на участь у зовнішньому оцінюванні;
4) відправлення реєстраційних документів після завершення встановленого терміну реєстрації (особі, яка в період реєстрації не подавала реєстраційні документи) або перереєстрації;
5) неналежного оформлення документів, потрібних для реєстрації;
6) неможливості створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього оцінювання відповідно до медичного висновку***.
У випадку прийняття рішення про відмову в реєстрації Вам будуть надіслані рекомендованим поштовим відправленням: витяг з протоколу регламентної комісії, де буде зазначено причину відмови, та документи, надані Вами для реєстрації. ***Особі з особливими освітніми потребами, для якої неможливо створити особливі (спеціальні) умови для проходження ЗНО, ДпРЦОЯО повертає не оригінал, а завірену копію наданого нею медичного висновку. Перераховані документи надсилаються до навчального закладу (для осіб, які складатимуть ДПА у формі ЗНО) або за адресою, указаною в реєстраційній картці (для інших категорій осіб).
Особа, якій відмовлено в реєстрації не пізніше 2 квітня 2018 року має:
– сформувати нову реєстраційну картку;
– усунути причини, що стали підставою для прийняття рішення про відмову в реєстрації або перереєстрації;
– надіслати до ДпРЦОЯО комплект реєстраційних документів в один із зазначених раніше способів (дата визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті).
14. ВІДМОВА ВІД УЧАСТІ В ЗНО ПІСЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ.
Якщо Ви з певних причин не можете взяти участь у ЗНО-2018, то не пізніше ніж за п'ять тижнів до початку проведення основної сесії ЗНО надішліть до ДпРЦОЯО раніше отриманий Сертифікат ЗНО-2018 і заяву про відмову в реєстрації.

Немає коментарів:

Дописати коментар